Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Zalmtartaar met mierikswortelroom (8 pers.)

Voorgerecht

10-3-2015

 

 

Ingrediënten:

21/2 kleine appel ( ca 300 g)

3 el citroensap

500 g gerookte zalm in dunne plakken

1 bosje bieslook

zout en peper

150 g gemengde sla

150 ml creme fraiche

3 tl geraspte mierikswortel(uit pot)

kookring

 

Voorbereiding:

Schil de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Bedruppel de appel met het citroensap. Snijd de gerookte zalm in blokjes. Was de bieslook en snijd hem, op een beetje voor de garnering na, in ringetjes.

 

Bereiding:

Meng de bieslook met de zalm en de appel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met citroensap Zet de kookring op een bord. Vul de ring voor 1/4 met het zalmmengsel en herhaal dit 7 keer.

Was de sla, laat hem uitlekken en snijd hem eventueel wat kleiner.

Roer de creme fraiche en de mierikswortel door elkaar, breng op smaak met zout en peperen verdeel de saus om de tartaar. Garneer met de sla wat peper en de rest van de bieslook.

Serveertips: Lekker met geroosterd brood of stokbrood.