Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Zalmtartaar met mierikswortelroom (8 pers.)
Voorgerecht
10-3-2015
Ingrediënten:
21/2 kleine appel ( ca 300 g)
3 el citroensap
500 g gerookte zalm in dunne plakken
1 bosje bieslook
zout en peper
150 g gemengde sla
150 ml creme fraiche
3 tl geraspte mierikswortel(uit pot)
kookring
Voorbereiding:
Schil de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Bedruppel de appel met het citroensap. Snijd de gerookte zalm in blokjes. Was de bieslook en snijd hem, op een beetje voor de garnering na, in ringetjes.
Bereiding:
Meng de bieslook met de zalm en de appel. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met citroensap Zet de kookring op een bord. Vul de ring voor 1/4 met het zalmmengsel en herhaal dit 7 keer.
Was de sla, laat hem uitlekken en snijd hem eventueel wat kleiner.
Roer de creme fraiche en de mierikswortel door elkaar, breng op smaak met zout en peperen verdeel de saus om de tartaar. Garneer met de sla wat peper en de rest van de bieslook.
Serveertips: Lekker met geroosterd brood of stokbrood.