Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Zoete cannelloni van geitenkaas met sinaasappelsaus (10 personen)

Nagerecht.

12-04-2016

 


 

Ingrediënten:

Suikerwater:

1,2 liter water

2 vanillestokjes

2 kaneelstokjes

2 steranijs

500 gram suiker

 

Pastadeeg:

250 gram bloem

2 eieren

 

Pasta:

Olie om te frituren

Geitenkaasvulling:

1 kilo geitenkaas

15 el. Honing

500 gram noten (pistache, walnoten etc.)

Mespunt vadouvan

 

Sinaasappelsiroop:

550 gram suiker

60 cl. Sinaasappelsap

3 el. Honing

2 vanillestokjes

2 kaneelstokjes

5 steranijs

Schil van 1 sinaasappel

 

Bereiding:

 

Breng in een ruime pan het water met vanillestokjes, kaneelstokjes, steranijs en de suiker aan de kook en zet weg.

Kneed een pastadeeg van de ingrediënten en laat enige tijd rusten in de koelkast. Rol het daarna zeer dun uit met de pasta machine en snijd in 10 rechthoekige vellen. Snijd de rest van het deeg in fijne julienne.

Kook de pastavellen in het suikerwater beetgaar, neem uit het water en laat uitlekken.

Frituur de julienne pasta goudbruin en krokant in de hete olie.

 

Voor de vulling bak de noten in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak ze fijn in de keukenmachine.

Meng alle ingrediënten en rol ze met de pastavellen tot cannelloni. Laat opstijven in de koeling.

 

Voor de sinaasappelsiroop meng alle ingrediënten en reduceer tot een siroop.

 

Plaats de cannelloni op een bakplaat, schenk de sinaasappelsiroop erover en verwarm tot 150 graden. Bedruip regelmatig met de siroop. Monteer de rest van de siroop met olijfolie tot een mooie saus.

 

Plaats de cannelloni op het bord. Kruimel er nog wat geitenkaas over. Plaats de gefrituurde pasta erop en bestrooi met poeder van pistachenootjes. Schenk er rijkelijk sinaasappelsaus langs.