
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht oktober 2019 (12 personen)
Toast met een remoulade van rundermuis
Ingrediënten:
- 300 gr rundermuis (het stuk vlees dat vaak voor carpaccio wordt gebruikt)
- 250 gr mayonaise
- 3 sjalotjes, fijn gesnipperd
- 40 gr kappertjes
- 40 gr augurk, in fijne brunoise
- 15 gr platte peterselie (en wat om te garneren)
- 30 gr Dyon mosterd
- Worcestershire saus
- Zout en peper
- Boter
- 12 plakken bruin zuurdesembrood
Bereiding
- Bestrooi de rundermuis royaal met zout en peper en braad deze aan.
- Gaar in een oven op 120°C tot een kerntemperatuur van 48°C.
- Maak een remouladesaus van de overige ingrediënten.
- Snijd het vlees in brunoise.
- Vermeng het vlees met de remouladesaus en breng op smaak.
- Rooster de plakken brood op het grillrooster
- Besmeer de toast met de saus, garneer af met wat peterselie en serveer direct