Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Zalmtartaar met gemarineerde asperges (8 pers)
Voorgerecht 11-4-2017
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachten
Ingrediënten:
300 g witte asperges, geschild
2 tl grove mosterd
3-5 el citroensap
5 el olijfolie extra vierge
400 g zeer verse zalmfilet (zie tip)
4 el crème fraîche
3 el dille, fijngehakt
kookring (5 cm ø)
Bereiding:
1 Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
2 Klop een dressing van de mosterd, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
3 Snijd de zalmfilet in piepkleine blokjes (2-3 mm). Meng de zalmfilet met de crème fraîche. Breng op smaak met 1-2 el citroen, 1 el dille en zout en peper. Bewaar de zalmtartaar in de koelkast.
4 Leg de kookring op een bord. Schep er 1/4 zalmtartaar in. Verwijder de kookring en maak zo nog 3 borden. Verdeel de gemarineerde asperges over de zalmtartaar. Bestrooi met de rest van de dille. Lekker met knapperig stokbrood.
Tip: Neem voor deze rauwe bereiding van zalm de meeste verse zalm die verkrijgbaar is. Liever geen rauwe zalm? Met gerookte zalmfilet is dit ook een heerlijk voorgerecht.