Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Hoofdgerecht (10 personen)
Merquez met Couscous en Ratatouille
8 november 2016
2 pakken couscous
20 merguez worstjes (LET OP: géén chipolate, maar merguez, de pittige versie!)
2 flinke aubergines
2 rode paprikas
1 flinke courgette
1 flinke ui
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
6 tl Provençaalse kruiden
75 ml rode wijn
800 g tomatenschijven
2 el rodewijnazijn
peper
zout
Bereiding
Snijd de aubergines, paprika’s en courgette in gelijkmatige blokjes van 2 x 2 cm (brunoise).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur.
Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur.
Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.
Bak de worstjes in wat olijfolie.
Meng de couscous met een snuifje zout in een diepe kom. Schenk er 4 koppen kokend heet water bij (let op de gebruiksaanwijzing op het pak)
Dek meteen af en laat 3 minuten onaangeroerd staan.
Roer de couscous los met een vork en roer er olie door.
Serveer hem met de ratatouille en de worstjes.