Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht september 2019 (11 personen)
Gepofte knoflooksoep met
verse ananas en geroosterde pijnboompitten
Shorba taum meschwie
Ingrediënten
- 2 stevige bollen knoflook
- 8 el olijfolie
- 2 uien
- 5 stengels bleekselderij
- 2 kleine preien
- 1,5 l kippenbouillon
- 2 laurierblaadje
- 6 teentjes knoflook
- 2 dl kookroom
- 400 g verse ananas
- 1 bos bieslook
- 100 g geroosterde pijnboompitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Snijd de bovenkant van de bollen knoflook eraf en leg de bollen op een stuk aluminiumfolie.
- Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, pak de bol goed in en pof in circa 30 minuten in de oven.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Snijd de bleekselderij en prei in dunne reepjes.
- Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de ui, prei en bleekselderij toe en laat op zacht vuur 8 minuten garen.
- Blus af met de kippenbouillon, voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
- Knijp de gepofte knoflook uit en voeg toe aan de soep.
- Pel de 3 teentjes rauwe knoflook en knijp uit in de soep en laat het geheel 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
- Haal na 10 minuten de laurierblaadjes uit de soep, en pureer de soep met de staafmixer.
- Giet de soep terug in de pan, voeg kookroom toe en breng aan de kook.
- Snijd de verse ananas in kleine blokjes en hak de bieslook in dunne reepjes.
- Verdeel de verse ananas over 11 soepborden. Schenk er de warme soep op en garneer met de bieslook en de pijnboompitjes.