Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht september 2019 (11 personen)

Gepofte knoflooksoep met

verse ananas en geroosterde pijnboompitten

Shorba taum meschwie

 

Ingrediënten

  • 2 stevige bollen knoflook
  • 8 el olijfolie
  • 2 uien
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 kleine preien
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 laurierblaadje
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 dl kookroom
  • 400 g verse ananas
  • 1 bos bieslook
  • 100 g geroosterde pijnboompitten

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Snijd de bovenkant van de bollen knoflook eraf en leg de bollen op een stuk aluminiumfolie.
  • Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, pak de bol goed in en pof in circa 30 minuten in de oven.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Snijd de bleekselderij en prei in dunne reepjes.
  • Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de ui, prei en bleekselderij toe en laat op zacht vuur 8 minuten garen.
  • Blus af met de kippenbouillon, voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
  • Knijp de gepofte knoflook uit en voeg toe aan de soep.
  • Pel de 3 teentjes rauwe knoflook en knijp uit in de soep en laat het geheel 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
  • Haal na 10 minuten de laurierblaadjes uit de soep, en pureer de soep met de staafmixer.
  • Giet de soep terug in de pan, voeg kookroom toe en breng aan de kook.
  • Snijd de verse ananas in kleine blokjes en hak de bieslook in dunne reepjes.
  • Verdeel de verse ananas over 11 soepborden. Schenk er de warme soep op en garneer met de bieslook en de pijnboompitjes.