Dolci
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dolci
Nagerecht Italiaanse avond 14-05-2013
Fragole all'aceto balsamico (Aardbeien in balsamicoazijn)
Ingredienten:
- 600 tot 700 gr verse aardbeien
- 2,5 dl rode wijn
- 2,5 dl water
- 150 gr suiker
- 1 ½ eetlepel balsamicoazijn
Doe wijn, water en balsamico azijn in een kom
Roer er de suiker door tot deze is opgelost
Proef zelf of je de verhouding wijn en water lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld meer wijn en minder water nemen, of meer balsamicoazijn toevoegen.
Schep er dan de schoongemaakte aardbeien doorheen.
Laat ze in de ijskast minstens een halfuur trekken alvorens ze te serveren.
Eventueel serveren met slagroom.
Gelato con olio e sale (Roomijs met olijfolie en zout)
Bereiding:
Maak het vooral niet met gewone olie, want dan smaakt het nergens naar.
Doe in een mooie coupe een bolletje roomijs
Giet er een klein scheutje olijfolie over.
Strooi er een héél klein beetje grof zout over. Doe dat niet met een zoutvaatje, maar tussen de vingers, zodat niet overal zout over wordt gestrooid