Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse maart 2018 (10 personen)
Parmezaankoekje met bieslook, zure room en garnalen
Ingrediënten:
- 400 g parmezaan, fijngemalen
- 400 g boter
- 400 g bloem
- 250 g zure room
- sap en geraspte schil van 1 limoen
- bosje bieslook, fijngesneden
- peper en zout
- mengeling van cress
- 250 gr garnalen
- Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Meng de parmezaan met de bloem en zachte boter tot een stevig deeg.
- Leg op bakpapier in een ovenschotel en duw plat (ca 7 mm dik)
- Bak 10 minuten op 180°C.
- Snij er vier vierkantjes van 5 cm of rondjes uit, terwijl de koek nog warm is.
- Meng de zure room met bieslook, limoensap en wat limoenzeste en kruid met peper en zout.
- Spoel de cress en laat uitlekken.
- Leg het parmezaankoekje op een bord, doe er een flinke lepel zure room op, een hoopje garnalen en daarboven de mengeling van cress
- Rasp er nog wat limoenzeste over en rond en serveer.