Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Spiesje met Eendenborst. (10p)

Amuse

10-01-2017


Ingredienten:

  • 2 eendenborstfilets (samen ongeveer 500 gram)
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 bosuitjes
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmalade
  • peper
  • 10 sateprikkers

 Bereiding:

 

Roer de olijfolie, honing, balsamicoazijn en peper om tot een marinade.

Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm.

Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimal 1 uur intrekken in de koelkast.

Snijd de bosuitjes in de lengte door.

Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan de satestokjes.

Rooster de spiesjes rose op een grillplaat, 2-3 minuten per kant.

Verwarm de sinaasappelmarmalade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmalade over de spiesjes