Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht november 2021 (10 personen, 20 stuks)
Viskoekjes uit Goa (makkelijke versie)
- 450 gram tonijn uit blik
- 2 aardappelen, geschild, gekookt en fijn geprakt
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
- 4 verse groene chilipepers, fijn gehakt
- Stuk verse gember (5 cm), gemalen
- Paar takjes koriander, gehakt
- 2 eieren (1 reserve)
- Paneermeel of broodkruim
- Olie om in te bakken
- Zout & peper
- Chilisaus (garnering)
Bereiding
- Laat de tonijn goed uitlekken en prak deze fijn met een vork
- Meng dit met de aardappelen, lente-ui, chilipepers, gemalen gember, gehakte koriander en 1 ei tot een goed samenhangend mengsel. Gebruik desnoods wat meer ei.
- Vorm hiervan 20 koekjes (eerst balletjes draaien en deze daarna afplatten)
- Klop het overgebleven ei los en doop de koekjes een voor een hierin.
- Haal ze daarna door het paneermeel.
- Verwarm de olie en bak de koekjes hierin goudbruin.
- Serveer ze per 2 stuks op een bordje met wat chilisaus