Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

(10p)

Amuse 9-5-2017

 


Ingrediënten:

4 sjalotten

20 gr boter

2 el suiker

4 el crèma di balsamico

100 gr cranberrypaté

10 plakjes pancetta

 Bereiding:

Snijd de sjalotten in plakjes.

Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.

Voeg suiker en crèma di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.

 

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.

Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.

Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.

Leg Amuselepels klaar.

 

Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.