Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
(10p)
Amuse 9-5-2017
Ingrediënten:
4 sjalotten
20 gr boter
2 el suiker
4 el crèma di balsamico
100 gr cranberrypaté
10 plakjes pancetta
Bereiding:
Snijd de sjalotten in plakjes.
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg suiker en crèma di balsamico toe en laat het geheel in 30 min. op laag vuur karamelliseren.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
Verdeel de paté in blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 min. tot de pancetta krokant is.
Leg Amuselepels klaar.
Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.