Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse (of voorafje 8 pers.).
Amuse
10-3-2015
Ingrediënten:
4 avocado`s
Sap van 2 citroen
Tabasco
Zout en peper
250 g verse room
15 gekookte garnalen
1 potjeZalmeitjes
Bereiding:
Schil de avocado`s, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in de kom van de keukenmachine. Voeg het citroensap en 3 druppels tabasco, zout en peper toe. Doe de verse room in een kom en klop de slagroom stijf. Roer de helft van de room door de avocadopuree. Pel de garnalen, snijd het vlees in stukjes, hak ze grof in de keukenmachine en roer ze door de resterende room.
Serveertips
AFWERKING: Vul de glaasjes voor de helft met de avocado-bavarois en schep er een laagje garnalen-tarama op.(tarama is een soort salade of tartaar gemaakt van vis,in dit geval garnalen) Garneer met een lepeltje zalmeitjes. Zet de glaasjes koel weg.