Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse (of voorafje 8 pers.).

Amuse

10-3-2015

 


Ingrediënten:

4 avocado`s

Sap van 2 citroen

Tabasco

Zout en peper

250 g verse room

15 gekookte garnalen

1 potjeZalmeitjes

 

Bereiding:

Schil de avocado`s, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in de kom van de keukenmachine. Voeg het citroensap en 3 druppels tabasco, zout en peper toe. Doe de verse room in een kom en klop de slagroom stijf. Roer de helft van de room door de avocadopuree. Pel de garnalen, snijd het vlees in stukjes, hak ze grof in de keukenmachine en roer ze door de resterende room.

Serveertips

AFWERKING: Vul de glaasjes voor de helft met de avocado-bavarois en schep er een laagje garnalen-tarama op.(tarama is een soort salade of tartaar gemaakt van vis,in dit geval garnalen) Garneer met een lepeltje zalmeitjes. Zet de glaasjes koel weg.