Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht maart 2018 (10 personen)

Ceviche van coquille met passievrucht

 

 

Ingrediënten:

  • 15 minikomkommertjes
  • 5 passievruchten
  • 3 mooie rijpe rode tomaten
  •  1 gele tomaat
  • 5 eetlepels yuzusap
  • ¾ groene peper, zaden en zaadlijsten verwijderd, fijnghehakt
  • 20 verse coquilles
  • paar takjes koriander

Bereidingswijze

  1. Halveer de komkommers over de lengte.
  2. Schraap de zaden en een deel van het vruchtvlees eruit en hak dit goed fijn.
  3. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit
  4. Plisseer de tomaten en halveer ze. Lepel de zaden eruit, snijd het vruchtvlees grof en hak de zaden fijn.
  5. Meng dit met de passievrucht, komkommerzaden, yuzusap, blokjes tomaat en groene peper
  6. Snijd de coquilles in plakjes (3 per coquille) en schep deze door de marinade.
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Laat 5 minuten marineren en verdeel het mengsel dan over de uitgeholde komkommerhelften.
  9. Serveer 3 schuitjes per persoon en garneer met koriander.