Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht maart 2018 (10 personen)
Ceviche van coquille met passievrucht
Ingrediënten:
- 15 minikomkommertjes
- 5 passievruchten
- 3 mooie rijpe rode tomaten
- 1 gele tomaat
- 5 eetlepels yuzusap
- ¾ groene peper, zaden en zaadlijsten verwijderd, fijnghehakt
- 20 verse coquilles
- paar takjes koriander
Bereidingswijze
- Halveer de komkommers over de lengte.
- Schraap de zaden en een deel van het vruchtvlees eruit en hak dit goed fijn.
- Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit
- Plisseer de tomaten en halveer ze. Lepel de zaden eruit, snijd het vruchtvlees grof en hak de zaden fijn.
- Meng dit met de passievrucht, komkommerzaden, yuzusap, blokjes tomaat en groene peper
- Snijd de coquilles in plakjes (3 per coquille) en schep deze door de marinade.
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat 5 minuten marineren en verdeel het mengsel dan over de uitgeholde komkommerhelften.
- Serveer 3 schuitjes per persoon en garneer met koriander.