Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Malakoff-pudding (10pers)
Nagerecht 14-3-2017
Ingrediënten:
375 gram zachte boter;
375 gram fijne suiker;
7 eierdooiers;
250 gram fijngehakte amandelen;
enkele eetlepels geschaafde amandelen, licht geroosterd
5 dl melk;
8 eetlepels rum;
650 gram lange vingers;
5 dl slagroom
Bereiding:
Roer de boter met 250 gram van de suiker in een kom lichtgeel en schuimig. Klop de eierdooiers met de mixer door het botermengsel tot een luchtig geheel is ontstaan (min 7 minuten!)
Roer de fijngehakte amandelen door het boter-dooiermengsel.
Meng in een kommetje de melk en de rum en dompel hier de lange vingers in (beide kanten)
Leg in een vierkante schaal laag om laag lange vingers en boter crème.
Zorg dat de bovenste laag uit lange vingers bestaat. Zet de schaal gedurende minimaal 2,5 uur in de koelkast.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Bestrijk de crème Malakoff voor het serveren met een dikke laag slagroom en strooi af met het geroosterde amandelschaafsel.