Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
NAGERECHT
TAGOPHAGTONG (POMPOENCRÈME) Een verrassend heerlijk toetje!
14-7-2015
Ingrediènten:
200 gr. Gele pompoen
250 gr. Suiker
200 gr. Rijstmeel
50 gr. Tapiocameel
1 blik kokosmelk (400 gr.)
1 pakje koksroom
1/3 tl zout
50 gr. Gedroogde Mango ( aardbeien of in plakjes gesneden kiwi is ook goed)
Vers fruit gemengd in blokjes.
Bereiding:
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer deze met ½ liter water in de keukenmachine en doe dit in een pan. Roer de suiker erdoor en geleidelijk ook 100 gram rijstmeel, zodat een gladde pap ontstaat.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 2-3 minuten al roerend koken op hoge temperatuur. Laat het dan op gemiddelde temperatuur nog 15 minuten al roerend zachtjes koken. Vul glazen dessertschaaltjes voor twee derde met de crème en laat deze afkoelen.
Roer intussen (voor de kokosroom) het Tapiocameel en 5 eetlepels kokosmelk door elkaar. Doe de rest van de kokosmelk, het zout en de rest van het rijstmeel in een pan en roer dit door elkaar. Breng aan de kook, roer het tapioca mengsel erdoor en laat dit op hoge temperatuur 2 minuten koken.
Laat het daarna nog 5 minuten zachtjes koken op een gemiddelde temperatuur en roer af en toe. Verdeel de kokosroom over de porties pompoencrème en zet de schaaltjes 2 uur in de koelkast (niet in de vriezer) zodat de room opstijft.
Snijd de gedroogde mango in dunne reepjes en garneer elke portie daarmee. Dan het bordje opleuken met wat vers fruit !!