Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht februari 2023 (10 personen)

Gehackte leber

Moderne variant op een Asjkenazisch gerecht

 

 

Ingrediënten

  • 180 ml goede olijfolie
  • 4 preien (witte en lichtgroene deel)
  • 1 ½ eetlepel witte peperkorrels
  • 1 ½ eetlepel groene peperkorrels
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 kilo verse kippenlever
  • Grofgemalen zeezout

 

 

Bereiding:

  • Maak de preien goed schoon en snijd ze in dunne ringetjes
  • Zorg dat de kippenlevers goed zijn schoongemaakt
  • Verhit 120 ml olijfolie in een flinke koekenpan en doe er de stukjes prei in
  • Sauteer ze 20 minuten op laag vuur tot ze heel zacht zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij
  • Stamp de peperkorrels, komijnzaadjes en mosterdzaadjes fijn in een vijzel of maal ze in een kruidenmolentje
  • Bestrijk de stukken lever met een beetje olie en bestrooi ze dan met het kruidenmengsel en het zout
  • Laat een zware, gietijzeren koekenpan goed heet worden en bak er de lever in 5 tot 6 minuten iun bruin en gaar
  • Laat de lever enigszins afkoelen
  • Snijd de lever in stukjes met een groot, zwaar mes. Meng de lever dan door de prei en serveer direct.