Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht februari 2023 (10 personen)
Gehackte leber
Moderne variant op een Asjkenazisch gerecht
Ingrediënten
- 180 ml goede olijfolie
- 4 preien (witte en lichtgroene deel)
- 1 ½ eetlepel witte peperkorrels
- 1 ½ eetlepel groene peperkorrels
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 1 kilo verse kippenlever
- Grofgemalen zeezout
Bereiding:
- Maak de preien goed schoon en snijd ze in dunne ringetjes
- Zorg dat de kippenlevers goed zijn schoongemaakt
- Verhit 120 ml olijfolie in een flinke koekenpan en doe er de stukjes prei in
- Sauteer ze 20 minuten op laag vuur tot ze heel zacht zijn.
- Haal ze uit de pan en zet opzij
- Stamp de peperkorrels, komijnzaadjes en mosterdzaadjes fijn in een vijzel of maal ze in een kruidenmolentje
- Bestrijk de stukken lever met een beetje olie en bestrooi ze dan met het kruidenmengsel en het zout
- Laat een zware, gietijzeren koekenpan goed heet worden en bak er de lever in 5 tot 6 minuten iun bruin en gaar
- Laat de lever enigszins afkoelen
- Snijd de lever in stukjes met een groot, zwaar mes. Meng de lever dan door de prei en serveer direct.