Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse juni 2021 (12 personen)
Kip Tonnato/ in dit geval voorgrecht
Ingrediënten:
- 750 gr gerookte kipfilet
- 6 eetlepels gehakte verse peterselie
- 12 augurken (in plakjes)
- 2 blikjes tonijn op olie
- 9 ansjovisfilets
- 3 eieren (hardgekookt)
- 150 ml olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel peterselie (garnering)
- Potje kappertjes
Bereiding:
- Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en verdeel over borden.
- Pureer met een staafmixer de peterselie met de tonijn, ansjovisfilets en het gekookte ei.
- Giet tijdens het pureren de olijfolie langzaam erbij tot een gladde saus.
- Giet het citroensap erbij en meng goed.
- Dresseer de tonijnsaus over de kip.
- Garneer met plakjes augurk, kappertjes en nog wat peterselie.