Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert januari 2018 (10 personen)
Advocaattrifle met salted caramel fudge
Ingrediënten:
8 eieren
2 vanillestokjes
300 g suiker
250 ml brandewijn (of jenever of cognac)
350 ml slagroom
35 g suiker
150 g salted caramel fudge
10 plakjes cake
Amaretto
2 bananen
Bereidingswijze
- Klop 8 eigelen met het merg van 2 vanillestokjes en 300 gram suiker au bain-marie naar 80°C.
- Voeg al kloppende 250 ml brandewijn toe en verwarm naar 85°C.
- Doe de advocaat nu in een kom en laat afkoelen.
- Sla 350 ml slagroom stijf met 35 gram suiker
- Meng 1/3 van de slagroom door de advocaat.
- Hak 150 gram salted caramel fudge in kleine blokjes.
- Leg in 10 coupeglazen een plakje cake en besprenkel met wat amaretto.
- Schep de helft van de advocaat over de plakjes cake en bestrooi met de helft van de fudge.
- Bedek met plakjes banaan en de rest van de advocaat. Leg hier weer plakjes banaan op en dek af met slagroom.
- Top af met de rest van de fudge.