Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert januari 2018 (10 personen)

Advocaattrifle met salted caramel fudge

 

 

Ingrediënten:

8 eieren

2 vanillestokjes

300 g suiker

250 ml brandewijn (of jenever of cognac)

350 ml slagroom

35 g suiker

150 g salted caramel fudge

10 plakjes cake

Amaretto

2 bananen

 

Bereidingswijze

  1. Klop 8 eigelen met het merg van 2 vanillestokjes en 300 gram suiker au bain-marie naar 80°C.
  2. Voeg al kloppende 250 ml brandewijn toe en verwarm naar 85°C.
  3. Doe de advocaat nu in een kom en laat afkoelen.
  4. Sla 350 ml slagroom stijf met 35 gram suiker
  5. Meng 1/3 van de slagroom door de advocaat.
  6. Hak 150 gram salted caramel fudge in kleine blokjes.
  7. Leg in 10 coupeglazen een plakje cake en besprenkel met wat amaretto.
  8. Schep de helft van de advocaat over de plakjes cake en bestrooi met de helft van de fudge.
  9. Bedek met plakjes banaan en de rest van de advocaat. Leg hier weer plakjes banaan op en dek af met slagroom.
  10. Top af met de rest van de fudge.