Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse oktober 2021 (11 personen)
Crunchy Gamba’s in kokosjasje
Ingrediënten:
- 20 grote gepelde Gamba’s met staart
- 50 gram bloem
- 2 eieren
- 50 gram panko
- 50 gram kokosrasp
- 2 citroenen (rasp van een halve bewaren voor voorgerecht!)
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 225 graden.
- Dep de gamba’s goed droog met keukenpapier.
- Doe de bloem in een breed en diep bakje.
- Kluts het ei los in een ander breed en diep bakje.
- Meng de kokosrasp met de panko en een snuf zout in weer een ander bakje.
- Haal de gamba’s door de bloem, het geklutste ei en tot slot door het kokosmengsel.
- Leg ze op een bakplaat (zonder bakpapier).
- Bak de gamba’s in de oven tien minuten, draai ze om en bak nog eens vijf minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
- Serveer met een klein partje citroen.