Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert maart 2018 (10 personen)
Gruyère éclair gevuld met ricotta, dragon en crispy spek
Ingrediënten éclairs (20 stuks)
- 310 ml melk
- 310 ml water
- 250 gr boter
- 12 gr suiker
- 10 gr zout
- 375 gr patisseriebloem
- 7 eieren
- 7 eetlepels geraspte gruyère
Ingrediënten vulling
- 12 plakjes pancetta
- 2 bakjes ricotta
- 5 eetlepels gehakte verse dragon (+ paar takjes ter garnering)
- 2 eetlepels fijngesneden verse munt
- 2 eetlepels fijngesneden verse kervel
Bereidingswijze eclairs
- Verwarm de oven (géén hetelucht) voor tot 165 graden
- Breng de melk met water, boter, zout en suiker aan de kook.
- Voeg de bloem in één keer toe
- Roer op zacht vuur tot een glad deeg
- Neem de pan van het vuur en laat heel even afkoelen
- Klop de eieren er één voor één doorheen, pas als een ei helemaal is opgenomen voeg je het volgende ei toe!
- Meng tot slot de gruyère er doorheen.
- Doe het beslag in een spuitzak met fijn gekartelde spuitmond en spuit lange smalle repen van ongeveer 7 cm op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Bak circa 20 minuten in een oven op 165 graden.
Bereidingswijze vulling
- Laat de eclairs afkoelen. Wanneer ze een beetje hol klinken als je er op tikt, zijn ze goed gaar.
- Meng de ricotta met de kruiden (desnoods in een keukenmachine), maar houdt 2 eetlepels dragon achter ter garnering
- Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en laat iets opstijven in de koelkast