Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse (11 personen)
Gekaramelliseerde scampi’s
9 oktober 2018
22 grote garnalen / scampi’s. Maat 20/25
2 tenen knoflook
2 theelepel olijfolie
2 sjalotjes
3 theelepel chili-olie
4 bosuitjes
Saus:
150 gr bruine suiker
0,7 dl Thaise vissaus
1,5 dl water
Bereiding
Maak eerst de karamelsaus. Meng alle ingrediënten in een pannetje, laat langzaam heet worden tot alle suiker is gesmolten en laat op laag vuur staan.
Maak de garnalen schoon en verwijder eventueel het darmkanaal.
Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringetjes,
Maak de knoflook schoon en hak zeer fijn
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine reepjes van 1 cm.
Verhit in een wok de olijfolie tot deze goed heet is, voeg de knoflook toe en de sjalot en bak even aan tot ze lichtbruin worden.
Voeg dan de garnalen, de chili-olie en 3 eetlepels van de karamel toe.
Kook dit circa 1 minuut zodat alle garnalen goed bedekt zijn
Voeg tot slot de bosuitjes toe en roerbak nog maximaal 1 minuut.
Serveer de garnalen op kleine bordjes, 2 per persoon, en voeg bij elke garnaal nog wat saus toe.