Spinazie/kokossoep met een krokant eitje
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
11-3-2014
Spinazie-kokossoep met krokant eitje
Soep
Ingredienten:
4 eieren
1 el kokosolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el sambal
500 g spinazie
100 ml zoete rijstwijn (sake)
200 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
150 g rijstnoedels
1 el sesamolie
1 el sesamzaadjes
Paneren:
1 ei
2 el bloem
3 el kokos
Extra nodig:
Frituurpan
Staafmixer
Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Spinaziesoep
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook. Verhit kokosvet in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook minuut. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de sambal toe en fruit even mee. Voeg de sake, bouillon en kokosmelk toe. Laat 5 minuten koken en pureer met de staafmixer.
Noedels
Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng de noedels met de sesamolie en sesamzaadjes.
Krokant eitje
Splits het ei en klop het eiwit los. Rol de gekookte eieren door de bloem en daarna door het eiwit en vervolgens door de kokos. Frituur de eitjes in circa 1 minuut goudbruin en warm.
Serveren
Leg in het midden van het bord een hoopje noedels. Schep de soep erbij en leg het ei bovenop de noedels.