Banketbakkersroom

Bourgondisch Heerengenootschap

  “Vrienden van Korsakow”©

Bijgerecht.

Banketbakkersroom

 

Ingredienten:

2 dl melk

55 gr poedersuiker

2½ eigelen

½ vanillestokje

20 gr bloem

30 gr boter

Bereiding:

Meng in een pan de melk, de helft van de poedersuiker en het opengesneden vanillestokje. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat 10 minuten trekken. Klop de eierdooiers met de resterende poedersuiker in een kom tot het een lichte kleur krijgt en het beslag als een lint van de lepel loopt. Meng er de gezeefde bloem door, voeg er de melk, zonder het vanillestokje, bij en breng al roerende aan de kook. Haal van het vuur en giet het mengsel door een fijne puntzeef. Laat tot lauw afkoelen en roer er dan de in stukjes gesneden boter (op kamertemperatuur)door. Laat verder afkoelen.