Banketbakkersroom
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Bijgerecht.
Banketbakkersroom
Ingredienten:
2 dl melk
55 gr poedersuiker
2½ eigelen
½ vanillestokje
20 gr bloem
30 gr boter
Bereiding:
Meng in een pan de melk, de helft van de poedersuiker en het opengesneden vanillestokje. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat 10 minuten trekken. Klop de eierdooiers met de resterende poedersuiker in een kom tot het een lichte kleur krijgt en het beslag als een lint van de lepel loopt. Meng er de gezeefde bloem door, voeg er de melk, zonder het vanillestokje, bij en breng al roerende aan de kook. Haal van het vuur en giet het mengsel door een fijne puntzeef. Laat tot lauw afkoelen en roer er dan de in stukjes gesneden boter (op kamertemperatuur)door. Laat verder afkoelen.