Pastinaaksoepje met gerookte paling

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Pastinaaksoepje met Gerookte Paling

Soep

13-5-2014

 


Ingrediënten:

1% I kalfsbouillon

350 gr pastinaken

100 gr. ui

steek boter

2 dI crème fraîche

1 takje tijm

2 larierblaadjes

Peper en zout

Beetje bieslook

100 gr gerookte paling.

Bereiding:

De kalfsbouillon moet krachtig zijn. Kook de bouillon daarom

tot de helft in.

Schil de pastinaken en maak de ui schoon, snijd ze in grove

stukken en bak ze glazig in een beetje boter.

Voeg 1 takje tijm, laurierblaadjes, crème fraîche en

kalfsbouillon toe.

Breng de soep aan de kook, en laat op een zacht vuurtje 30 min. koken. Verwijder vervolgens laurier en tijm. Pureer de

soep zeer fijn en haal door een zeef. Breng verder op

smaak met peper en zout.

Snijd bieslook fijn.

 

Presentatie:

Snijd de paling in stukjes en verdeel die met de bieslook

over kleine hete soepkopjes en vul aan met hete soep.