Pastinaaksoepje met gerookte paling
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Pastinaaksoepje met Gerookte Paling
Soep
13-5-2014
Ingrediënten:
1% I kalfsbouillon
350 gr pastinaken
100 gr. ui
steek boter
2 dI crème fraîche
1 takje tijm
2 larierblaadjes
Peper en zout
Beetje bieslook
100 gr gerookte paling.
Bereiding:
De kalfsbouillon moet krachtig zijn. Kook de bouillon daarom
tot de helft in.
Schil de pastinaken en maak de ui schoon, snijd ze in grove
stukken en bak ze glazig in een beetje boter.
Voeg 1 takje tijm, laurierblaadjes, crème fraîche en
kalfsbouillon toe.
Breng de soep aan de kook, en laat op een zacht vuurtje 30 min. koken. Verwijder vervolgens laurier en tijm. Pureer de
soep zeer fijn en haal door een zeef. Breng verder op
smaak met peper en zout.
Snijd bieslook fijn.
Presentatie:
Snijd de paling in stukjes en verdeel die met de bieslook
over kleine hete soepkopjes en vul aan met hete soep.