Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert (10 personen)

Bananas Foster

8 januari 2019

 

 

125 gram boter

350 gram donkerbruine basterdsuiker

10 rijpe bananen, gepeld en gehalveerd

1/4 l bananenlikeur

½ l donkerbruine rum

2 eetlepels gemalen kaneel

 

Bereiding

Van huis uit is dit een echt “showcooking” gerecht en wordt dus vaak aan tafel bereid. Omdat wij meestal toch allemaal in de keuken staan, gaan we het dus “gewoon” in de keuken bereiden.

 

LET OP met het flamberen: niet onder de afzuigkap!!!!

 

Smelt de boter in een flinke pan en roer er de suiker door en laat dit ongeveer 5 minuten zacht karamelliseren.

Verwarm de rum in een ander klein pannetje, tot lauwwarm.

 

Doe de bananenlikeur bij het suikermengsel en laat even mee warmen.

Doe er de bananen bij en de warme rum

Steek de dampen aan en laat het geheel 2 minuten flamberen.

Probeer om jezelf of de rest van de keuken niet mee te flamberen!

 

Laat (voor de show….) tijdens het flamberen wat kaneelpoeder in de vlammen vallen. Is een prachtig gezicht, maar doet niets voor de smaak…

 

Direct daarna serveren, zo warm mogelijk. Per persoon 2 halve bananen met het suikermengsel. Afstrooien met de rest van het kaneelpoeder.