Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Hazenrug met krab & wildsaus van chocola
Hoofdgerecht 14-2-2017
Ingrediënten
500 g kleine bietjes of chiogga bieten
1 flesje geuze bier
200 ml wildfond
50 g pure chocolade 80%
9 hazenrugfilets
250g king-krabvlees
120 g emmentaler, geraspt
Peterselieolie 20 gr peterselieblaadjes 3 tenen knoflook 2 dl olijfolie peper, zout
|
Bereidingswijze
- Schil en snijd de bietjes in partjes. Rooster ze met een beetje olie in 25 minuten beetgaar in de oven op 180°C.
- Kook de geuze met de wildfond in tot circa 150 ml. Haal van het vuur en smelt de chocolade door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de hazenrugfilets in boter rosé in circa 5 minuten. Laat even rusten.
- Top de filets af met het krabvlees en emmenthaler.
- Gratineer kort onder de salamander (Grill).
- Hak de peterselie fijn. Doe alles in een keukenmachine en draai tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Trancheer de filets en serveer met een paar geroosterde bietjes en de saus. Bestrooi met zwarte peper uit de molen en wat druppels peterselie-olie.