Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”
©
Home
Nieuws
Impressie kookavond 9 Jan. 2024
Kerstdiner 2023
Kerstdiner 2022
Nieuwjaars Diner
Internetkoken 9 Juni
Zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayonaise
Tonkatsu van kip met rijst en curry
Affogato-trifle
Internet koken wegens Corona maatregelen.
Recepten 12 Mei 2020
Spaghetti van Taugé met parmezaan en gepocheerd ei.
Gewokte asperges met scampis
Kaneelappel met crème Anglaise met Calvados en stroop
Workshop bij slagerij Le Jeune
Onze Burgemeester op Bezoek
Weekend Zeeland 2018
BBQ 2018
Weekend Zeeland
Workshop Sligro 2017
Workshop Sligro 4-2015
Workshop Sligro
wereldvoedseldag 2013
Carnaval 2013
Recepten
amuses
quacamole rolletjes met parmaham.
Asperge met garnaal en pompelmoes
Mosselen in dressing
Gevulde tomaten op erwtenpuree
Warmgerookte zalmpaté met cornichons
Escargots met Sobrassado
American sausage-cheese balls met dips (50 balletjes)
Amuse van steak tartare op brioche en paddenstoelencrème.
Amuse van asperges en aardbei
Deviled eggs
Burratini mit Tomatenpesto
Vorschmack Asjkenazisch
Balkenbrij met keukenstroop
Mousse van Parmezaan op Parmezaankrokantje
Patéballetjes in een gelei van Hoisin op Calvados/appelbodem (
Gerookte kwarteleitjes met kaviaar
Gillardeau oester sweet chili met gekarameliseerde pinda (Erik van Loo**)
Krokante Gambas met salade
Pakketje van zoetzure asperge met zalm
Koude bitterballen van Zalmrilette
Tartaar van zeebaars
Crunchy Gamba’s in kokosjasje
Zalm in droparoma’s
Kip Tonato
Pikaballetjes
Geitenkaas, Gandaham en Abrikozen
Gerookte zalm met crème van ei
Zalmrolletjes met garnaal
Witlof met ansjovis
Gesponnen Parmezaan
Brick met ei en tonijn
Crostini di fegato alla Toscana
Escargots à la Bourguignonne
Gegratineerde platte oesters in champ.saus
Kerrieroom met garnalen en espuma van asperges 12 maart 2019
Harry’s wereldberoemde Nierbroodje
Kipkoekjes met Creoolse saus
Ansjovis in 't Groen
Scampi in Kataifi
Gekaramelliseerde scampi’s
Full Scottish Breakfast
Cocktail van nieuwe haring
AUMÔNIÈRE
Amuse met parmaham
Parmezaankoekje met bieslook, zure room en garnalen
bloemkoolroom met spekjes
Brood tapas
Toastje van geroosterde peperkoek met foie gras
Eendenborst met mangochutney
Cocktail van nieuwe haring
Amuse van gerookte paling met Rivierkreeftjes
Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
Foie Gras Balletjes
Blini's met zalm en kaviaar
Gruyèrecake amuse met oesterblad & passievrucht
lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
Spiesje met Eendenborst
Amuse Americain
Gegratineerde Oesters met champagne
Wentelteefje met peer en la Trappe Quadrupel
Warme zalmbroodjes
Gegrilde St.Jacobsmosselen
Brood met in bier gesmolten kaas
Amuse met appel, zuurkool en wild zwijn
Warme oester in champagneboter
Rosbiefroosjes met merikswortelsaus
Mousse van ham met port
Hamburger van garnalen met zoetzure groenten.
Pangsit Goreng
Asperge Roomsoep
Falafel met hummus en bietendip
Gamba speciaal
Avocadobavarois
Krokante ravioli van krab en appel
Carpaccio met truffeldressing
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
Tartaar van Tonijn
Pastijtje met Duivenborst
pate brulee lepelhapje
lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
Spiesje met Eendenborst
Tortilla met gerookte zalm
Gewokte asperges met scampi’s
langoustines in filodeeg met basilicum
gefrituurde scampi's met tartaarsaus
Garnalenballetje met gefrituurde peterselie
Mosselen met een sauce hollandaise
Garnalenspiesje
Cocktail van gerookte paling met honingvinaigrette en dille
tonijntartaar
eipotje met hollandse garnalen en kruiden
Amuse van gerookte paling met hollandse garnalen
Soepen
Maissoep met gerookte Kip
Cappuccino van witlof met Roquefort en gebrande hazelnoot
Romige bloemkoolsoep met bacon gremolata
Soep van Rucola en Blauwe kaas
Antiliaanse Pindasoep
Gepofte knoflooksoep met verse ananas en geroosterde pijnboompitten
Vichyssoise Les Halles (naar Anthony Bourdain)
Bisque van rivierkreeftjes
Soto Ajam
Cullen Skink
Prei-witlofsoep met zalmforel
Soupe au Pistou
Knoflook kaassoep
Waterkerssoep met oester
Biersoepje met gekarameliseerde ui
Glaasje met velouté van paddenstoelen en melkschuim
Koude amandel-knoflooksoep met druiven
Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal
Duivensoep met kervel
Pastinaaksoepje met gerookte paling
Spinazie/kokossoep met een krokant eitje
Wildbouillon met cantharellen.
Voorgerechten
Asperges met kokos, tonkaboon en zalm
Sushihapje in Filodeeg
Hartige millefeuille
Hartig taartje met mousse van rode biet
Mosselen op een crème van Parmezaan
Hollandse garnalen in runderrookvlees
geroosterde coquilles met truffel-ei-crème
Geroosterde asperges met een subtiele kokossoep
Broodtaartje met appel, duif en jus
Eierschwammerltartar met pochiertem ei
Gehackte Leber
Elzasser zalmtoast
Gegrilde prei met bruine botersaus en hazelnoot
Witlofsalade met radicchio en gerookte eendenborst
Hartige pannenkoek met tartaar
Gerookte paling met zoetzure bietensalade, groene appel en zure room
Crème van kippenlever met een frisse salade van witlof en appel
Asperges met kokos en tonkaboon, Kreeftstaart met dashi-boter
Gefrituurde groene asperges met dip
Viskoekjes uit Goa (makkelijke versie)
Churrasco met chimmi churri
Kalfstartaar met Hollandse garnalen en kokkels
Groentemuffins
Steak tartare van ossenworst
Gentse waterzooi met kip
Toast met een remoulade van rundermuis
Gevulde appeltjes met olijfolie-ijs
Pasteitje met Groenteragout
Cocktail van asperges en peer.
Mosselsoep met zacht gegaarde Kabeljauw
Huzarensalade
Wraps met Po’ Boy garnalenvulling
Prélude au Garage
Spaghetti van asperge met romige hamsaus
Eggs Benedict
Ceviche van coquille met passievrucht
Praline van tongfilet met gedroogde hesp
Tonijntartaar met avocado en daikon
Portobello Antoine
Scheermessen met groene tomaten en frambozendressing
Tilburgse mosterdsoep met kaasbitterballen
Zalmtartaar met gemarineerde asperges
Gamba met Mangotartaar
Grote Chinese garnalen met Thaise rijst en kreeftensaus
Bierpastei van haas en La Trappe Dubbel
Tarbot met gebakken oesters , kaviaar en hollandaise saus
Vegetarische sex on the plate
Crostini met asperges en scampi
Forelfilet met Sabayon
Crostini met boerenkool en pompoen
Bonbon van paling en gerookte
Tongscharfilet met saffraansaus en aardappelmousseline
Langoustine, quinoa, komkommer & shiso
viskoekjes met tomatensaus
Asperges met St. Jacobsmosselen
Zalmtartaar met mierikswortelroom
kabeljauw, garnalen en nantuasaus
Tartaar van kalf met avocadocrème
Herten carpaccio
Tompoes van kwartelfilet, met witlof, pasta en mosterdsaus
Tong met fettucini en citrusmousseline
Grote Chinese garnalen
Flan van asperges, gefrituurde oester, gepocheerd ei, aspergeroom en kaviaar
Zeeduivel op een romig bloemkoolzalfje
Geschroeide tonijn, asperges, lamsoor en truffel-aïoli
paling met kruidkoek
Gebakken zwezerik met witlof, portsaus en gratin van knolselderij
Salade van Eendenborst
st.Jacobsschelpen met Noilly Pratsaus
Aspergemousse met hollandse garnalen
Kwartelfilets met gesmoorde kwartelpootjes en saus
Coquilles met een dressing van lente-uiolie
Coquilles met catharellen
Eendenborst in balsamico-vinaigrette
Tussengerecht en/of Voorgerecht
Demi-ijs van asperges en ham met een baconcrumble
Bietensalade
Ceviche van coquilles met gedroogde tomaat, radijs en dille
Sorbets
Citroensorbet
Sorbet van Parmezaanse kaas
Appelsorbet met whiskysabayon
Kweeperen sorbet
Appelsorbet
Hoofdgerechten
Kip in chocoladesaus (Mole poblana de Guajolote
Aspergerisotto a la Chef
Sole à l’Ostendaise
In boter gebakken zwezerik
Herfststoofpot met hete bliksem van pastinaak
Biefstuk Stroganoff
Biefstuk Stroganoff
Zeeduivel met gele courgette, knolselderijpuree en salsa verde
Snoekbaars met gerookte botersaus, kruidenmousse en Nori lak
Cannelloni met asperges, mosselen en opgerold spek
Zoetzuur konijn op Italiaanse wijze
Gefüllte Rindsroulade mit Bergekäsepüree
Fesenjan Perzische keuken
Choucroute d’ Alsace
Stamppotje van knolselderij, spruiten en kastanjes met speklapjes en beurre noisette met salie
Medaillons van wild zwijn
Tournedos met Bearnaisesaus, gebakken aardappelen en wortelsalade
Kabeljauw met peterselie, mosterd en pastinaakpuree (Jacob Jan Boerma ***)
Deense crispy pork met peterseliesaus
Asperges met kokos en tonkaboon, Kreeftstaart met dashi-boter
Provençaalse vleesrolletjes met Tian
Sous-vide gegaarde zalm in prei-olie
Notenpulao Basisgerecht
Gebakken aubergines met lente ui (Bharta)
Vindaloo Varkensvlees
zoetzure Ananas
Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en spruitjes fondant
Kalfszwezerik gepaneerd met sinaasappelkruim
Filet Mignon
Caribische Garnalencurry met Coconut Rice
Lamsbout met ansjovis en peterseliedressing
Mocroburger met garnituur
Hete bliksem met klassiek gegaarde kalfssukade
Tarbot, gegaard in geklaarde boter, met krieltjes en groene asperges
Sous-vide gegaarde hertenfilet met VOC-kruiden, salade van knolselderij en appel, aardappelscones en
Ossenhaas met Ras el Hanoutsaus, Pommes Fondant en Mama’s salade
Polpettone con salsa di pomodoro con Uova Zuccate
Margret de Canard
Halve gebakken kreeft met champagne
Procureur met selderijpuree en noten
Hoofdgerecht Snack-bar/Cafetaria
Frikandel
Kipknots / Lihanboutje
Mexicano
“Friet” (Patates frites)
Gumbo
Scharrel Entrecote met wodka tomaatjes en bearnaisesaus
Nasi Campur (Nasi Rames)
Atjar Ketimoen
Gado Gado
Sambal Goreng Boontjes
Saté Toesoek Babi met Katjang saus
Nasi Koening
Paella met Socarrat
Robert Burns Haggis
Ris de Veau (kalfszwezerik en niertjes) met boerenbrood
Asperges a la Flamande met zalm en krieltjes
Struisvogelbiefstukjes met bonbon van groene kool en aardappelpoffertjes
Gerookte heilbotfilet met kokkels en langoustines
Roast van Reebout
Gegrilde zeebaars met kokoscurry
Hertenzadel met hertenbitterbal
Gebraden procureur met garnituur
Nage van mosselen & coquilles met krabtoast
Parelgortrisotto met gefrituurde asperges
Kalfszwezerik met mergelpaddenstoelen en basilicumsalsa
Biefstuk Stroganoff
Hazenrug met krab en wildsaus met chokolade
Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
Merquez met Couscous en Ratatouille
Mosselen in la trappe dubbel
Gevuld ribstuk
Tongrolletjes met asperges
lamskoteletten met vruchtensalsa
Granalen in Tempura met gepocheerde zalm
Stoofpotje van rundvlees met rood bier.
Chili con carne met rijst en salade
Hertenbiefstuk met amandelroomsaus
Ragout van konijn met pruimedanten
Wilde eendenborst met bosbessensaus
SATÉ KAMBING MADURA
Gebraden lamsrack met asperges en honing/thymsaus
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen
Mozaïek van Runder- en Kalfshaas
Lamsracks met gebakken bospaddenstoelen
Coq au vin met witlofsalade
Diamanthaas ingerold met een gevogeltefarce
Canard a l'Orange
Hertenbiefstuk met pastinaak
Hazenrugfilet met port/chocoladesaus, spruitjes, bospaddenstoelen en knolselderijpuree.
Paling in ’t groen – Hof van Cleve style
Asperges met zwezerik en mousselinesaus
Lamsfilet met sinaasappelsausje
Kwartel op de brouwmeesterswijze
Lamsrack met krokante Parmezaanse kaaskorst
Wiener schnitzel met garnituur
Côte à l’os met portsaus, ’n gefrituurd aardappelballetje en diverse groenten.
Tongschar op z’n Oostendes
Entrecote met rode wijnsaus en snijboontjes
Asperges met puree en lamsvlees
Coniglio con olive nere (Konijn met zwarte olijven)
Eendenborst met kriekensaus
Geroosterde zeebaars met Rode uiencompote
kalfswang op een zalfje van knolselderij.
Wildzwijn tournedos met portsaus en garnituur.
Ribkarbonade met soubisesaus, Mittelbergheim aardappelen en gegratineerd brussels lof
Nagerechten
Dessert-soep van ananas met chocolade-chilitruffels
Asperge-ijs met Amandel en Sinaasappel.
Arroz kon Leche
Ananas Flambé
Eierpunch
Gestoofde pruimen met geklopte yoghurt, munt en noten
Peren in bockbier met een La Trappe tripel-parfait
Perzik gepocheerd in bourbon en mousse van blauwe bes
Gebakken appel-roomijs met verse boerenmeisjes
Asperge-honing mousse met rabarber
Liégeois Luikse chokoladevla met slagroom.
Kaiserschmarrn mit Zwetschgenröster
Vruchten crumble met walnoten
Baba au rhum
Tiramisu van Hollandse stroopwafels
Gepocheerde peer met Gorgonzolamousse
Sabayon met hartige aardbeien
Tiramisu affogato
Yoghurt met honing, jus van passievrucht en zure matten met mango
Asperge-ijs met hazelnoot, amandel en sinaasappel
Mousse van brie met cranberry-portsaus
Gepocheerde peer met roomijs van vijg en amandel
Koffiemousse met tahin-chocoladesaus
Gepocheerde peertjes met saffraan, notencrumble en amandelijs
Wentelteefjes met basilicumkogels
Gegrilde en geflambeerde ananas met rumijs
Tiramisu met Poche crema
Knapzakjes van Rochebaron, appel en abrikoos
Kokoscrème met blauwe bessen
Koffiedessert met slagroom
Banana Splash
Poire Belle Hélène
Millefeuille van kaneelwarka Flinterdun kaneeldeeg met mascarponecrème en fruit
Tiramisu
Sabayon van Prosecco met zomerfruit
Normandische appeltaart met calvados
Appelsorbet/Calvados
Sinaasappel bavarois
Bananenmilkshake
Bananas Foster
Pavlova's met fruit en griekse yoghurt
KOEÉ LAPIS (spekkoek, kruidige twee kleurencake)
wafels met karnemelkijs en gekonfijte druiven
Cranachan
Zomeravondcompositie
Aspergebavarois met frambozen
Gebraden ananas met ijs en karamelsaus
Gruyère éclair gevuld met ricotta, dragon en crispy spek
Loempia van roomkaas met aardbeiensaus
Advocaattrifle met salted caramel fudge
Gepofte appels met bitterkoekjes en ijs
Calvados parfait met gekarameliseerde appeltjes en blauwe bessen
Limoncello dessert
Crèma Catalane
Witte chokolade cheesecake met aardbeien.
Malakoff-pudding
flensjes Korsakow
Limoncello Semifreddo
Romanov Pavlova Korsakow
Provencaalse aardbeien met een mousse van witte chocolade
Peren in Bockbier met bierparfait
Chokolade Flensjes
Erotische Chocolade Aardbeien
Zoete cannelloni van geitenkaas
Karamelflan met italiaans peertje
Tiramisu op zijn Vlaams
Volle melkchocolade met rum en marshmallow
Hazelnootparfait
Camembert met karamelsaus van rode port
Omelet van pure chocolade met slagroom
Baba met limoncello
TAGOPHAGTONG (POMPOENCRÈME
Taartje van aardbeienmousse met ijs
Muhallabieh
Hollandse kaasterrine
Chocoladerisotto met Amarula
Ile Flottante (Sneeuwballen)
Gemarineerde ananas, chocolademousse en ’n bolletje vanille ijs.
hazelnootparfait met bijgerechten
Calvadosparfait met gecaram.appeltjes en blauwe bessen
Chocolademousse met yoghurtijs en veenbessencompote
Romanoff Pavlova Korsakow
Mascarponemousse met aardbeien
Asperge-ijs met fruitmelange
Umerbavarois met sinaasappelsap
amaretto creme brulee
Kaisersmarren met appelstroop-ijsmousse
Honing-sinaasappelijs met een Bonbon van gedroogde vruchten
Amandelpudding in moscovisch gebak met amarattosabayon
Kaiserschmarrensalat mit Rumtopf Früchten
Pannacotta met eau de limoncello en sorbet van rood
Gecaramelliseerde asperges met roomijs en aardbeien
Dolci
Millefeuille met mokkacreme en hazelnoten
Ananas Flambee
flensjes Korsakow
Gepocheerde peren met marsala en zabaglione
Variaties van mokkakoffie, sterk romig en ijsgekoeld
Bijgerechten
Basmati rijst met Orso
Uiensiroop
Court Bouillon
De Sauzen
Remouladesaus
Cajun Kruidenmix
Limoencurd
Specerijenmix voor wild
Wilde rijst Risotto
Vanille-ijs recept
Recept Mango chutney
Pommes duchesse
Visbouillon (-fond) (-fumet)
NAMJINDÄNG ( PANGSIT CHILI SAUS)
Pindasaus
Nasi Putti
GADO-GADO
Lavendelijs (8 p)
Spinaziesalade met dadels en amandelen
Basis roomijs
Banketbakkersroom
Boterroom
Ganache
Verslagen van kookavonden
Hulp uit Udenhout
Nieuw lid
Ad en Ewald
Asperges
Verlaat Nieuwjaars diner
Gremolata of chipolata
Corona achter ons?
mondkapjes en ontsmettingsmiddelen
Virtueel Koken
Lekker gewoon uit Loon
Sommelier
Het moet op
Een Marokkaanse maaltijd
een Grote Veer
Slakken-wassers
Het is tijd...
Slagroomspuit
Cafetaria-sfeertje
Kreodelahitie
de Durfal
Hoog Bezoek
Schotse Maaltijd
zwezerik
Rekenfoutje
proeve van bekwaamheid
Tafellakens
Aanpassingsproblemen
De Mussenberg
Het luikje
Stokbrood
Hoogtepunt
Men lene een ei.....
Je tante van 94
Redders in de nood
Labyrint
Ambouchure
Provence
Foto's
foto's uit het verleden.
Kerstdiner 2018
Kerstdiner 2017
carnaval 2014
Carnaval 2012
Carnaval 2011
Carnaval 2010
Favoriete gerechten
Paling met Kruidkoek
Prelude au Garage
Paling in 't groen-Hof van Cleve style
Flensjes Korsakow
Links
Mattipatatti
Jammie met Sammie
Lekker gewoon uit Loon
cafe de kiosk
Asperge Boerderij Udenhout
Klup Korsakow op social media
Overzicht van alle pagina's
Huish. Reglement
Kookpraatje
Kookpraatje mei 2024
Koopraatje April 2024
Kookpraatje Maart 2024
kookpraatje februari 2024
Kookpraatje Januari 2024
Kookpraatje November 2023
Kookpraatje sept 2023
Kookpraatje Juni 2023
Kookpraatje Mei 2023
Kookpraatje April
Kookpraatje maart 2023
Kookpraatje februari 2023
Kookpraatje Januari 2023
Kookpraatje November
Kookpraatje Oktober
Kookpraatje sept 2022
Kookpraatje Juni 2022
Kookpraatje Mei 2022
Kookpraatje April 1922
kookpraatje Maart
Kookpraatje februari 2022
Kookpraatje november 2021
Kookpraatje oktober 2021
Kookpraatje bij menu september 2021
Kookpraatje Juni 2021
December 2020
Kookpraatje september 2020
Kookpraatje Juni 2020
Kookpraatje Mei 2020
Kookpraatje Maart 2020
Kookpraatje februari 2020
Kookpraatje januari 2020
Kookpraatje november 2019
Kookpraatje oktober 2019
Kookpraatje september 2019
kookpraatje Juni 2019
Kookpraatje Mei 2019
Kookpraatje April 2019
Kookpraatje maart 2019
Kookpraatje februari 2019
Kookpraatje januari 2019
Kookpraatje bij kerstmenu 2018
Kookpraatje November 2018
kookpraatje oktober 2018
kookavond september 2018
Kookpraatje Juni 2018
Kookpraatje Mei 2018
kookpraatje april 2018
Wijnadvies v.d. Maand
Wijnpraatje bij menu Mei..
Wijnadvies maand april
wijnadvies v.d. maand maart.
Wijnpraatje Februari
Wijnadvies v.d. maand september/21
Wijnadvies juni 2021
Wijnadvies september 2020
wijnadvies bij menu 9 Juni 2020
Zoeken
Links