Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Hoofdgerecht (10 personen)

Kipknots / Lihanboutje

12 februari 2019

 

Ingrediënten:

Voor 10 boutjes van ongeveer 80 gram (normaal gewicht)

 

Vleesmengsel:

  • 800 gram kippendijen (zonder vel of bot)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 10 satéprikkers
  • 200 gram bloem
  • 6 eieren, geklopt
  • 250 gram paneermeel

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 120 graden
  • Maal de kip heel fijn in de keukenmachine en meng er maïzena, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en korianderpoeder door.
  • Vorm met vochtige handen 10 ballen van het mengsel en vorm die ballen tot een “knots”.
  • Wentel de knotsen door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en dan door het paneermeel.
  • Gaar de knotsen ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Frituur ze daarna af: ongeveer 4 minuten op 180 graden. Steek er daarna de satéprikkers in.