Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Hoofdgerecht (10 personen)
Kipknots / Lihanboutje
12 februari 2019
Ingrediënten:
Voor 10 boutjes van ongeveer 80 gram (normaal gewicht)
Vleesmengsel:
- 800 gram kippendijen (zonder vel of bot)
- 1 eetlepel maïzena
- 2 theelepels zout
- ½ theelepel witte peper
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 10 satéprikkers
- 200 gram bloem
- 6 eieren, geklopt
- 250 gram paneermeel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Maal de kip heel fijn in de keukenmachine en meng er maïzena, zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en korianderpoeder door.
- Vorm met vochtige handen 10 ballen van het mengsel en vorm die ballen tot een “knots”.
- Wentel de knotsen door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en dan door het paneermeel.
- Gaar de knotsen ongeveer 30 minuten in de oven.
- Frituur ze daarna af: ongeveer 4 minuten op 180 graden. Steek er daarna de satéprikkers in.