Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert juni 2022 (10 personen)
Tiramisu affogato
Lekker snel en heerlijk!
Ingrediënten
- 500 gr mascarpone
- 300 gr verse slagroom
- 120 gr suiker
- 1 liter vanille-ijs
- Snuf zout
- 20 kopjes espresso
- cacaopoeder
Bereiding
- Doe de mascarpone en de slagroom in een kom.
- Klop luchtig met een mixer.
- Voeg de suiker en het snufje zout toe, en klop nog een keer tot het mooi lobbig is.
- Zet 20 kopjes espresso en houdt deze warm in een steelpannetje.
- Pak 10 mooie ijscoupes
- Doe in iedere coupe 2 mooie bollen ijs.
Werk vanaf nu snel! Het ijs gaat snel smelten, dus zorg dat je klaar staat om alles snel af te werken en direct te serveren!
- Verdeel de espresso over het ijs in de coupes
- Schep het mascarponemengsel over de coupes
- Dresseer af met wat cacaopoeder
Serveer er een lekker glaasje dessertwijn bij!