Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht april 2024 (12 personen)

Asperges met kokos, tonkaboon en zalm

 

 

Ingrediënten

 

  • 24 asperges VAN HET HOOFDGERECHT
  • 2 dl kokosROOM
  • 2 dl kokosMELK
  • 5 dl sherry
  • 1 tonkaboon (brengt chef mee)
  • 1 eetl vissaus
  • 300 gr gerookte zalm (plakjes)
  • Peper en zout

 

Bereiding:

 

  • Reduceer de kokosroom, kokosmelk en 4 dl sherry tot de helft
  • Voeg hierna 1 dl sherry, de vissaus en eventueel wat zout toe.
  • Rasp de tonkaboon en laat deze 30 minuten meetrekken en reduceren.
  • Warm de gekookte asperges tot slot op in de saus.
  • Verdeel de zalm over 12 bordjes
  • Leg op ieder bordje 2 asperges en garneer af met de saus