Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Prei-witlofsoep met zalmforel (10p)

Soep okt 2017

 


 

Ingrediënten:

2 gerookte zalmforelfilets

 2½ l visbouillon

400 gr witlof

600 gr dunne prei

150 gr wortel julienne

½ l room

zout/peper

visbouillonpoeder

 5 sneetjes wit casinobrood

10 boterballetjes

 Bereiding:

Laat de bouillon tot 1¼ l inkoken. Houd ¼ l apart.

 

Was de prei en snijdt het wit in stukjes. Snijd het malse groen in fijne julienne. Was de witlof, verwijder de wortelaanzet en snijdt in stukjes.

 

Kook op een laag vuur het preiwit en de witlof in 1 l visbouillon en ½ l room gedurende 40 minuten. Pureer de soep met de blender en druk door een zeef. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat visbouillonpoeder.

 

Blancheer de preireepjes en wortel julienne elk apart in de ¼ l visbouillon. Giet door een zeef bij de soep en blender nogmaals.

 

Hak de peterselie ragfijn.

 

Warm de zalmforelfilet op tot 65 graden.

 

Rooster het ontkorstte en diagonaal doorgesneden casinobrood.

 

Maak een klein bergje prei/wortel julienne in het midden van hete soepborden of –kommen. Leg op ieder bergje een stukje zalmforel en schenk de soep er omheen. Garneer af met wat fijngehakte peterselie. Geef ere en half sneetje geroosterd casinobrood bij en een boterballetje.