Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert (10 personen) 10-11-2015
Omelet van pure chocolade met slagroom
Ingredienten:
100 gram pure chocolade
1 eetlepel maizena
1 deciliter kokosmelk
6 eieren
50 gram poedersuiker
½ theelepel kaneel
50 gram pure chocolade
1 deciliter slagroom
1 eetlepel suiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Roer de maizena door de kokosmelk.
Klop de eieren schuimig met de suiker
klop er daarna de kokosmelk en de kaneel door.
Roer als laatste de gesmolten chocolade er door.
Giet de massa tot een dikte van 3 mm in een beboterde vlaaivorm.
Bak de omelet in circa 15 tot 20 minuten gaar in de oven.
Let er op dat de omelet niet verkleurd!
Rasp de resterende chocolade en strooi dat over de omelet.
Plaats de omelet nog 2 minuten terug in de oven.
Snijd repen van ongeveer 5 centimeter breedte uit de omelet en rol deze op.
Maak de rolletjes niet dikker dan ongeveer 3 centimeter. Steek ze vast met een prikkertje.
Presentatie:
Klop de slagroom goed stijf met de suiker.
Verwijder de prikkers uit de omeletrolletjes.
Plaats de rolletjes dusdanig op een bord dat ze niet open klappen.
Dien het omeletrolletje warm of lauwwarm op en versier met een toefje geslagen room.