lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn. (10p)
Amuse
8-7-2014
Ingredienten:
½ appel (Goudreinet)
50 gram zuurkool (naturel)
½ flesje bier
100 gram rookworst van wild zwijn
2 eetlepels confiture van bosvruchten
Bereiding:
Verwarm de rookworst in bijna kokend water (ongeveer 15 minuten)
Kook de zuurkool ongeveer 7 minuten in het bier. Afgieten en af laten koelen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes.
Haal de rookworst uit het water en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik
Leg op elke amuselepel een partje appel, daarboven op een beetje zuurkool, daar boven op een schijfje rookworst.
Afwerken met een halve theelepel confiture.