Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert april 2018 (10 personen)
Gebraden ananas met ijs en karamelsaus
Ingrediënten
2 ananassen
4 flinke takjes rozemarijn
4 flinke vanillestokjes
4 kaneelstokjes
300 gr boter
2 eetl honing
250 gr suiker
1 ltr slagroom
1 liter Hertog roomijs
- Zet de oven op 150 graden
- Ananas schoonmaken, zonder “ogen”, met appelboor kern verwijderen
- Het groen bewaren!
- In de holte in de ananas 2 kaneelstokken en 2 takjes rozemarijn steken
- Vanillestokjes over de lengte halveren en met een naald in de ananas prikken
- Smelt de boter en bak de ananas aan alle kanten bruin
- Schep de honing over de ananas en zet deze 45 minuten in de oven. Arrosseren met eigen vocht tijdens het bakken
- Ananas af laten koelen, daarna kruiden en vanillestokjes verwijderen.
- Snijd de ananassen in 10 plakken of porties
- Verwarm de plakken op 180 graden, a la minute
- Serveer met het ananasgroen, ijs en de karamelsaus
Karamelsaus:
- 125 gr suiker in pan met dikke bodem koken tot lichte karamel LET OP: deze karamel is zéér heet!
- Room erbij doen (bruist!!!) en inkoken tot dikke saus.