Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert april 2018 (10 personen)

Gebraden ananas met ijs en karamelsaus

 

 

Ingrediënten

2 ananassen

4 flinke takjes rozemarijn

4 flinke vanillestokjes

4 kaneelstokjes

300 gr boter

2 eetl honing

 

250 gr suiker

1 ltr slagroom

 

1 liter Hertog roomijs

 

  • Zet de oven op 150 graden
  • Ananas schoonmaken, zonder “ogen”, met appelboor kern verwijderen
  • Het groen bewaren!
  • In de holte in de ananas 2 kaneelstokken en 2 takjes rozemarijn steken
  • Vanillestokjes over de lengte halveren en met een naald in de ananas prikken
  • Smelt de boter en bak de ananas aan alle kanten bruin
  • Schep de honing over de ananas en zet deze 45 minuten in de oven. Arrosseren met eigen vocht tijdens het bakken
  • Ananas af laten koelen, daarna kruiden en vanillestokjes verwijderen.
  • Snijd de ananassen in 10 plakken of porties
  • Verwarm de plakken op 180 graden, a la minute
  • Serveer met het ananasgroen, ijs en de karamelsaus

 

Karamelsaus:

  • 125 gr suiker in pan met dikke bodem koken tot lichte karamel LET OP: deze karamel is zéér heet!
  • Room erbij doen (bruist!!!) en inkoken tot dikke saus.