Coquilles met een dressing van lente-uiolie

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Coquilles met een dressing van lente-uiolie

Voorgerecht

12-03-13

 


 

Ingrediënten:

10 Flinke Coquilles

2 eetlepels plantaardige olie

1Ui fijngehakt

100 ml “Lenteui-olie !!”

(zie bereiding)

2 eetlepels geroosterde pinda’s(optioneel)

10 schelpen om te presenteren.

Bereiding;

Doe de plantaardige olie in een pan. Fruit de ui mooi bruin. Zeef de ui en laat uitlekken op keukenpapier.

Meng 100 ml lente-uiolie met de gebakken ui en haal er indien gewenst pindanoten door.

Gril of bak in een weinig olie de coquilles tot ze gaar zijn.

Doe 1 eetlepel van het oliemengsel over de coquilles en serveer.

 

Lente-uiolie
Snijd het wit en het groen van 4 lente-uitjes in ringen. Verhit 100 ml plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de lente-ui toe en haal na 15 seconden van het vuur. Breng over in een vuurvaste kom en laat bij voorkeur afkoelen in de koelkast, zo blijft de mooie groene kleur van de lente-ui bewaard.

 

Presentatie:

Zie foto, coquille bestrooien met gebakken uitjes en pinda’s en daarna er wat olie overheen verdelen.

Serveer er een stukje stokbrood en een witte chardonnay bij.