Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht (10 personen)

Wraps met Po’ Boy garnalenvulling

8 januari 2019

 

 

Garnalenmengsel:

2 theelepel zout

6 theelepels Cajun kruiden (zie recept)

800 gram gamba’s (kleinste maat)

½ liter karnemelk

400 gram bloem

150 gram maisbloem

4 tomaten in plakjes

1 krop ijsbergsla, kleingesneden

5 flinke augurken (zoetzuur) in kleine blokjes

10 medium Tortilla’s

olie om te bakken

Remouladesaus (zie recept)

Fles chilisaus

 

Bereiding

Bak de tortilla’s even in een koekenpan, om ze wat hanteerbaarder te maken. Leg ze op een bord en houdt ze warm in de oven (ongeveer 80 graden).

 

Meng het zout met de cajunkruiden in een schaaltje.

 

Warm in een flinke pan de frituurolie op tot 180 graden.

 

Doe de garnalen (goed gedroogd!) in een kom en meng met het kruidenmengsel.

 

Doe karnemelk in een schaal en de beide soorten bloem (goed gemengd) in een andere schaal.

 

Doe enkele garnalen kort in de karnemelk en dan in de schaal met bloem.

Frituur ze meteen daarna in de olie, ongeveer 4 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Verwerk op deze manier, in een aantal ladingen, de garnalen. Laat ze telkens uitlekken op keukenpapier.

 

Leg op elk bord een wrap, bestrijk deze met remouladesaus. Leg daarop wat sla, enkele schijfjes tomaten, de augurken en de garnalen. Sla de wraps dicht.

 

Serveer met wat chilisaus.