Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Hoofdgerecht (10 personen)
“Doe men mar unne Mexicano”
12 februari 2019
Ingrediënten:
Voor 10 Mexicano’s van ongeveer 90 gram (normaal ongeveer 135 gram):
Vleesmengsel:
- 450 gram kippendijen (zonder vel of bot)
- 200 gram half-om-half gehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- ½ ui, zeer fijn gehakt
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- 2 theelepels zout
- Beetje peper
- 2 eetlepels Ketjap manis
- 4 eetlepels Sambal badjak
- Mespunt paprikapoeder
- 2 champignons
- ½ rode paprika, in kleine stukjes
Bereiding
- Mix alle ingrediënten tot een heel glad gehakt en vorm er 10 plakken van.
- Leg de plakken elk op een vel plasticfolie en vorm met vochtige handen tot een rechthoek van ongeveer 10 centimeter.
- Druk er met de steelkant van een houten lepel de kenmerkende inkepingen in. Maak de lepel nat, zodat deze niet blijft plakken.
- Verpak de Mexicano’s apart in plasticfolie.
- Gaar de Mexicano’s (in de folie) in de pan met runderbouillon die ook voor de frikandellen is gebruikt. De kerntemperatuur moet ongeveer 70 graden zijn. Gebruik een thermometer!
- Laat de Mexicano’s volledig afkoelen, dep ze droog en frituur ze ongeveer 4 minuten op 180 graden.