Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse november 2023 (10 personen)

Warmgerookte zalmpaté met cornichons

 

 

Ingrediënten

 

  • 20 dunne plakjes stokbrood
  • 500 gr zalmfilet met vel
  • 150 gr witte roomkaas, naturel
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 1 el fijngesneden dille (mag evt. gedroogd)
  • Potje cornichons (kleine ZURE augurken)
  • Rookoven (chef)
  • Houtmot (chef)

 

Bereiding

 

  • Rook de zalmfilets 5 min in de rookoven
  • Haal ze uit de rookoven en laat afkoelen. Verwijder het vel
  • Verdeel de filets in stukken en doe ze in de beker van de staafmixer, samen met de roomkaas
  • Doe daar 2 eetlepels limoensap bij
  • Pureer het geheel goed glad
  • Meng de limoenrasp en de dille door het zalmmengsel
  • Breng op smaak met evt wat extra limoensap, zout en peper
  • Rooster de plakjes stokbrood goudbruin in de oven of in een koekenpan
  • Bestrijk de plakjes dik met de paté en serveer met de cornichons