Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse november 2023 (10 personen)
Warmgerookte zalmpaté met cornichons
Ingrediënten
- 20 dunne plakjes stokbrood
- 500 gr zalmfilet met vel
- 150 gr witte roomkaas, naturel
- 1 limoen (sap en rasp)
- 1 el fijngesneden dille (mag evt. gedroogd)
- Potje cornichons (kleine ZURE augurken)
- Rookoven (chef)
- Houtmot (chef)
Bereiding
- Rook de zalmfilets 5 min in de rookoven
- Haal ze uit de rookoven en laat afkoelen. Verwijder het vel
- Verdeel de filets in stukken en doe ze in de beker van de staafmixer, samen met de roomkaas
- Doe daar 2 eetlepels limoensap bij
- Pureer het geheel goed glad
- Meng de limoenrasp en de dille door het zalmmengsel
- Breng op smaak met evt wat extra limoensap, zout en peper
- Rooster de plakjes stokbrood goudbruin in de oven of in een koekenpan
- Bestrijk de plakjes dik met de paté en serveer met de cornichons