Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Soep / voorgerecht (10 personen)
Cullen Skink
11 september 2018
500 gram gerookte schelvisfilet
1 liter volle melk
2 laurierbladen
3 grote, stevige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
1 grote ui, zeer fijngesneden
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Een handje verse peterselie ter garnering
Bereiding
In een hapjespan op een middelhoog vuur de schelvis en de melk verwarmen.
Ongeveer 15 minuten laten pocheren tot de vis met een vork gemakkelijk uiteenvalt. Als de vis gaar is met een schuimspaan uit de pan halen en in een kom leggen. Graten en vel verwijderen, maar proberen de stukken vis zo groot mogelijk te houden! Warm houden.
Aardappels, laurierbladen en ui aan de melk toevoegen en in ong. 10 minuten gaar sudderen.
De inhoud van de pan met een staafmixer pureren tot een gladde, romige saus.
Op smaak brengen met zout, peper en wat peterselie.
Daarna nog even flink doorwarmen, NIET meer koken!
De vis in stukken verdelen over 10 borden.
De soep eroverheen scheppen en afstrooien met gehakte peterselie.
Direct serveren!