Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow” © Forelfilet met een smeuïge sabayon (10 p) Voorgerecht 8-3-2016
Benodigdheden: Bereiding: |
|
10 forelfilets met vel olijfolie
Sabayon: 2 bl laurier 2 dl witte Limburgse wijn 2 sjalotjes 2 eierdooier (50gr) 2 el room zout en peper fijne kristalsuiker |
Controleer de filets op eventuele graatjes. Leg de vis op haar vel-kant op een in-geolied bakblik.
Sabayon: Doe de gebroken laurierblaadjes, de wijn, de gesnipperde sjalotjes in een pan en kook dit 10 min zachtjes. Laat enigszins afkoelen en zeef het door een fijne zeef. Klop er, au bain Marie, de eierdooiers door tot een smeuïge saus ontstaat. Let op dat de temperatuur niet boven de 80oC uit komt. Sla de room lobbig. Breng de sabayon op smaak met room, zout en peper en eventueel, indien te bitter, met wat suiker. Houd warm.
A la minute: Verwarm de oven voor op 150oC (hete lucht) Plaats de vis 7 tot 8 min in de oven tot zij net gaar is. Verwijder het vel.
Presentatie: Leg een forelfilet op een klein warm bord. Drapeer over de gehele zijkant van de forel een royale streep sabayon
|
|
|