Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse oktober 2022 (10 personen)
Patéballetjes in een gelei van Hoisin op Calvados/appelbodem
(
Ingrediënten
- 120 gr wildpaté
- 100 gr Hoisinsaus
- 50 gr runderbouillon
- 1 blaadje Gelatine
- 2 Elstar appels
- 1 dl Calvados
Bereiding:
- Zorg dat de paté goed koud is, maar niet bevroren!
- Snijd de paté in 10 stukken
- Rol elk stuk met vochtige handen tot een balletje
- Leg de balletjes op een plaat in de vriezer om flink af te koelen
- Schil de appels en snijd van elke appel 4 plakken (zonder klokhuis, dus 8 plakken totaal)
- Steek uit iedere plak 2 rondjes (ong 4 cm Ø) We hebben 10 rondjes nodig
- Kook de rondjes ongeveer 1 minuut in een steelpannetje met de Calvados (vul eventueel aan met wat water, of uiteraard extra Calvados)
- Laat de rondjes uitlekken en afkoelen
- Laat de gelatine weken in wat koud water
- Verwarm de Hoisinsaus met de runderbouillon
- Los hierin de gelatine op en laat afkoelen, maar NIET opstijven!
- Zet 10 bordjes klaar
- Leg op elk bordje een rondje appel
- Haal de afgekoelde bolletjes paté met een vork of prikker door de saus
- Leg ze midden op het appelrondje