Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht maart 2022 (10 personen)
Gefrituurde groene asperges met dip
Ingrediënten
- 5 ansjovisfilets
- Sap van een halve citroen
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 3 eiwitten
- 1000 gr groene asperges
- 100 gr panko
- Zonnebloemolie om te frituren
- Zout en peper
Bereiding:
- Wrijf de ansjovisfilets fijn door een zeef en meng ze met citroensap, mayonaise, knoflook en wat versgemalen peper
- Klop in een diep bord de eiwitten los met een paar druppels water
- Vul een ander bord met de panko
- Maak de asperges schoon, verwijder het “kontje” en eventuele schubben
- Zet een grote pan water op (minimaal 2 liter), breng aan de kook met wat zout en blancheer de asperges
- Laat de asperges uitlekken, droog ze GOED af
- Doe de dip in 10 schaaltjes
- Haal de asperges door het eiwit en daarna door de panko
- Frituur ze in een pan met olie tot ze goudbruin zijn
- Verdeel de asperges zo snel mogelijk over 10 borden en serveer ze met de schaaltjes dip