Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
DESSERT
Hazelnootparfait, chocoladetaartje, lemoncurd, sinaasappel-mangomarmelade en gel van witte chocolade
10 personen
Ingrediënten:
100 |
Gram |
Hazelnoten |
70 |
Gram |
Eigeel |
265 |
Gram |
Suiker |
1 |
Deciliter |
Frangelico |
40 |
Gram |
Eiwit |
8 |
Deciliter |
Room |
50 |
Gram |
Pure Chocolade |
115 |
Gram |
Roomboter |
3 |
Stuks |
Eieren |
100 |
Gram |
Amandelen |
15 |
Gram |
Cacaopoeder |
1 |
|
Citroen |
1 |
|
Sinaasappel |
1 |
|
Kaneelstokje |
5 |
|
Kruidnagels |
1 |
|
Mango |
½ |
Theelepel |
Gemberpoeder |
100 |
Gram |
Geleisuiker |
1 ½ |
Deciliter |
Melk |
1 |
|
Steranijs |
1 |
|
Vanillestokje |
1 |
Gram |
Agar Agar |
5 |
Gram |
Custardpoeder |
25 |
Gram |
Witte Chocolade |
Bereiding:
Rooster de hazelnoten 5-10 min in een hete oven van 160°C. Verdeel de hazelnoten: de helft is voor de parfait en andere helft voor garnering.
Maal de amandelen tot een fijn amandelmeel.
Hazelnootparfait:
Hak de geroosterde noten voor de parfait heel fijn.
Klop het eigeel met de suiker tot een witte crème. Voeg de Frangelico toe en klop even los. Klop de ei-massa au bain-marie tot een sabayon (Let op: temp < 80°C i.v.m. schiften). Laat in ijswater afkoelen; doe de hazelnoten er bij. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg, als het eiwit bijna stijf, is in 3 porties de suiker toe.
Klop de room bijna stijf. Spatel eerst 1/3 deel van de room onder de sabayon en daarna gezamenlijk de rest van de room en het eiwit. Doe massa in de vormpjes van Ø 4 cm van een flexmat en plaats in diepvries.
Chocoladetaartje: